Barli ni sebenarnya makanan ruji orang Scotland!. dan kenapa ia bagus untuk bayi

Korang tau tak...barley ni dah ada berkurun lama sebagai makanan ruji sejak zaman mesopotamia lagi. Betapa lama lah barley ni tauu. Barley ni kalau dalam dunia termasuk dalam top 4 untuk tanaman terbesar. Punyalah banyak negara gunakan barley.
.
.

Sekarang ni bila belajar mengenai barley, bangga tau sebab serbuk seumpama #toddible_quickbarley ni dah lama digunakan di Scotland untuk dibuat bubur. Maju sangat lah orang Scotland ni.
.
.
Dekat negara-negara middle east ni macam Arab, Persia...barley dijadikan soup. Waktu ramadhan barley ni dijadikan salah satu hidangan #berbuka_puasa. Punyalah banyak khasiat barley ni sampai dijadikan makanan ruji.
.
.
So mak mak selain beri anak bubur nasi putih, bubur nasi perang, boleh jugak beri anak bubur barley. Kalau saya suka suggest selang-selang sebab lain jenis carbohydrate lain khasiat yang anak dapat,
.
.
Kalau rasa nak jimat masa dan mudah, guna je Toddible quickbarley. Semudah hanya tambah air panas je. Serbuk dia pun tersangatlah halus. CUma time bancuh tu kena kacau kacau kuat sikit. Maklumlah kami guna bahan #original takde bahan kimia untuk mudahkan larutan kan.
.
.
Jom ala-ala internationale sikit dengan quickbarley powder
.
.
Amalina Mohd Daud
Presiden penanam barli


=======================================================================

Dapatkan resepi makanan untuk si manja anda di: https://www.facebook.com/groups/1285089648221822/

dan make sure follow Amalina Mohd Daud di:

FB: https://www.facebook.com/amalina.m.daud
FB Page: https://www.facebook.com/toddible/
Insta: https://www.instagram.com/toddible_babyfood/
Twitter: https://twitter.com/toddible
Blog: https://toddible.blogspot.my/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_DFuAVcPdEDiGCl0fHEMXA



ToDDible's Quick Barley 





No comments